Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Freedom Kinders kennel
  Az első amerikai staffordomat még 1997-ben vásároltam, Mihajluska Krisztát "Helgát". Őt nem kiállítási, vagy tenyésztési célra vásároltam, csak társnak és arra tökéletes volt. Talán ezért is nem tudom, azóta sem más fajtával elképzelni az életem. 2000-től külföldön kaptam munkát, így nem tudtam vele foglalkozni, ezért elajándékoztam unokatestvéremnek, akik nagyon szerették. 2001-ben megismertem feleségem Csillát, akivel 2003-óta lakunk Apostagon. 2003 nyarán megvettük első közös kutyánkat Marcus von Iron Empire "Amigót", karácsonyra pedig megleptük magunkat Noemi von Iron Empire "Jenny"-vel. Imádtuk őket, olyanok voltak mintha a gyerekeink lettek volna. 2005-ben megalapitotuk a FREEDOM KINDER'S kennelt és megszületett az első alom.  A törzskönyv lekérésnél döbbentünk rá, mennyi mindent nem tudunk. Elkezdtünk kiállításokra járni, ami sajnos nem úgy sikerült ahogy szerettük volna. Jennynek eredményei és birálatai alapján úgy gondoltuk alkalmas tenyésztésre, de Amigóval kapcsolatba bekellett látnunk nem tenyésztésre való. 2006-ban már fedezőkant kerestünk, így ismertük meg Fehér Józsefet akinek sokat köszönhetünk. Az ő kanjával Csülökkel fedeztettünk 2006-ban és 2007-ben is. Időközben hozzánk került még egy szuka, Rank Among the Best Tara. Ő egy évig volt velünk,de nem voltunk vele megelégedve, így alom sem született nálunk. 2007 áprilisában hatalmas öröm ért bennünket, megszületett első gyermekünk Patrik!!! 2007 augusztusban megondolatlanul eladtam Amigót, amit nagyon sajnálok. Így ma csak egyedül Jenny él velünk, akit nagyon szeretünk és a Patrikkal is remekül kijönnek! 

2009-ben megszületet második gyermekünk Zsófia és Jenny utolsó alma is. És végre sikerült megtalálnunk legujabb reménységünket Liberty of Fiannát (Maya). 

Végül ezúton szeretnék sok szerencsét kívánni minden Freedom Kinders kutya tulajdonosnak és amstaff tenyésztőnek!                                      üdvözlettel:Dér Pál